Pohankové kroupy se zeleninou

Seznam surovin

pohanka 300 gramů (kroupy v bio kvalitě)
celer řapíkatý 4 listy
mrkev 250 gramů
brokolice 200 gramů
semínka dýňová 4 lžíce (+ další druhy semínek)
ořechy vlašské 4 lžíce (nasekané nahrubo)
olej olivový 2 lžíce (nebo ořechový)
sůl mořská
pepř černý (drcený)

Postup přípravy

Pohanku spařte horkou vodou, nechte odkapat, nasypte ji do kastrolu a nasucho ji lehce opečte. Zalijte vodou a poduste doměkka.

Zeleninu očistěte, nakrájejte, uvařte doměkka v páře nebo ji vložte do vroucí mírně osolené vody a uvařte doměkka. Semínka nasucho opečte na pánvi, když jsou již téměř hotová, přidejte k nim nasekané ořechy (ty opékejte jen velmi krátce, aby nezhořkly).

Nakonec smíchejte pohanku se zeleninou, semínky a olejem, osolte, opepřete a podávejte.

Poznámka k receptu

Zeleninu dávejte vařit postupně, nejdřív mrkev, pak celer a nakonec brokolici.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře