Pohankové rizoto

Seznam surovin

pohanka 250 gramů
cibule 1 kus (nebo malý pórek)
paprika červená 1 kus
paprika zelená 1 kus
žampiony 5 kusů
kuřecí maso 200 gramů
pepř černý (mletý)
sůl
koření grilovací
česnek 2 stroužky
sýr tvrdý 100 gramů (na strouhání)
olej
petržel kadeřavá/kudrnka (nebo pažitka, na ozdobu)

Postup přípravy

Pohanku nasypte do vroucí mírně osolené vody a vařte 10 minut. Odstavte, hrnec přikryjte nebo zabalte do utěrky a nechte asi půl hodiny stát. Potom sceďte přebytečnou vodu a pohanku uložte v teple.

Cibuli nebo pórek nakrájejte na nudličky a zpěňte na oleji. Papriky nakrájejte na kostičky, žampiony na plátky, vše přisypte k cibuli a krátce opečte. K zelenině přidejte na kousky nakrájené maso a zamíchejte.

Směs trochu osolte, opepřete, přidejte špetku koření a duste, dokud maso nezměkne. Přidejte ještě prolisovaný česnek a směs smíchejte s pohankou.

Naběračkou namočenou do vody tvořte kopečky, každý posypte nastrouhaným sýrem a ozdobte zelenou natí.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře