K receptu na pohankový perník nepotřebujete váhu a zvládnete ho upéct levou zadní. A chuť? Nebojte se, váš pokus zařadit zdravější alternativu mouky do oblíbeného moučníku nikdo neprokoukne. Ba naopak, pohanka dodá perníku lehce oříškovou chuť a pozvedne jeho úroveň zase o něco výš.
DOBA PŘÍPRAVY 10 minut DOBA VAŘENÍ 30 minut NÁROČNOST nízká Ingredience pro: 1 forma o velikosti 30 × 30 cm
Na těsto
2 hrnky pohankové mouky
1 hrnek třtinového cukru
3 lžíce kakaa
1 sáček kypřicího prášku do perníku
1.5 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
Na dohotovení
100 g hořké čokolády 75% kakaa
1 hrst mandlí
Postup
Krok 1: Ve větší míse smíchejte mouku, cukr, kakao a kypřicí prášek. V druhé misce prošlehejte mléko, olej a vejce a vlijte k sypké směsi.
Krok 2: Důkladně vše promíchejte a nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 190 °C (horkovzduch) asi půl hodiny.
Krok 3: Hotový perník nechte trochu zchladnout a poté polijte rozpuštěnou čokoládou a posypte nadrcenými mandlemi, případně jinými ořechy, které máte rádi.