Pohankový perník bez vážení

K receptu na pohankový perník nepotřebujete váhu a zvládnete ho upéct levou zadní. A chuť? Nebojte se, váš pokus zařadit zdravější alternativu mouky do oblíbeného moučníku nikdo neprokoukne. Ba naopak, pohanka dodá perníku lehce oříškovou chuť a pozvedne jeho úroveň zase o něco výš.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 1 forma o velikosti 30 × 30 cm

Na těsto

2 hrnky pohankové mouky
1 hrnek třtinového cukru
3 lžíce kakaa
1 sáček kypřicího prášku do perníku
1.5 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce

Na dohotovení

100 g hořké čokolády 75% kakaa
1 hrst mandlí

Postup

Krok 1: Ve větší míse smíchejte mouku, cukr, kakao a kypřicí prášek. V druhé misce prošlehejte mléko, olej a vejce a vlijte k sypké směsi.

Krok 2: Důkladně vše promíchejte a nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 190 °C (horkovzduch) asi půl hodiny.

Krok 3: Hotový perník nechte trochu zchladnout a poté polijte rozpuštěnou čokoládou a posypte nadrcenými mandlemi, případně jinými ořechy, které máte rádi.

TIP: Perník můžete po vychladnutí prokrojit a promazat povidly anebo pikantním džemem.
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře