Pohár s třešněmi

K dokonalosti přivedený příbuzný pohárů, které jste milovali jako děti.

Ingredience

150 g kvalitní bílé čokolády, nalámané
2 plátky želatiny
500 ml smetany ke šlehání
vanilkový cukr (nebo 1 sáček vanilinového)
3 žloutky
100 g mražených višní
2 lžíce krupicového cukru
100 ml červeného vína či šťávy
2 lžíce kukuřičného škrobu
čerstvá máta na ozdobu

Na želé:

500 ml červeného vína nebo třešňové šťávy
2 lžíce krupicového cukru
5 plátků želatiny

Příprava jídla

Čokoládu rozpusťte buď v mikrovlnce, nebo ve vodní lázni. Želatinu namočte podle návodu na obalu. Smetanu, rozpuštěnou čokoládu, vanilkový cukr, žloutky a vymačkanou želatinu dejte do misky a nad párou vše elektrickými metlami vyšlehejte do pěny.

Višně s cukrem povařte ve víně nebo šťávě (pro děti) asi deset minut; na poslední minutu poprašte škrobem a promíchejte. Rozdělte do pohárů a na višně rozdělte čokoládový krém.

Připravte želé: namočte želatinu dle návodu a pak ji vymačkanou vyšlehejte se zahřátým vínem (šťávou) a cukrem. Nechte v pohárech ztuhnout a ozdobte mátovými lístky.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře