Vychutnejte si zdravější variantu pizzy bez kynutí – s kukuřičnou kaší je to opravdu hračka. Polentu máte hotovou za chvilku a pak už jen stačí nazdobit pizzu dle vlastních preferencí, třeba ve stylu caprese.
Ingredience pro:28 cm průměr formy
Na těsto
200 g instantní polenty
sůl
1 stroužek česneku
3 snítky oregana
Na dohotovení
3 lžíce rajčatové omáčky
4 listy medvědího česneku
250 g mozzarelly
100 g cherry rajčat
20 g parmezánu
čerstvá bazalka
Postup
Krok 1: Polentu připravte podle návodu na obalu. Na 900 ml vody potřebujete asi 200 g instantní polenty. Prášek postupně přisypávejte za stálého míchání do vroucí osolené vody. Polenta je hotová zhruba do tří minut, kdy zhoustne na kaši.
Krok 2: Polentu odstavte a ochuťte solí, prolisovaným stroužkem česneku a nasekanými lístky oregana. Dortovou formu o průměru 28 cm vyložte pečicím papírem. Hustou polentovou kaši do ní rovnoměrně rozprostřete a předpečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut.
Krok 3: Předpečený korpus potřete rajčatovou omáčkou, rozprostřete na něj potrhané listy medvědího česneku, mozzarellu nakrájenou na kolečka a na poloviny rozkrojená cherry rajčata. Postrouhejte parmezánem a navrch dejte pár lístků čerstvé bazalky.
Krok 4: Pizzu pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 minut, dokud se sýr nerozpustí. Nechte chvilku zchladnout a před podáváním ji ozdobte zbylou čerstvou bazalkou.
Zdroj: prozeny.cz