Polentová pizza s cherry rajčaty a mozzarellou

Vychutnejte si zdravější variantu pizzy bez kynutí – s kukuřičnou kaší je to opravdu hračka. Polentu máte hotovou za chvilku a pak už jen stačí nazdobit pizzu dle vlastních preferencí, třeba ve stylu caprese.

Ingredience pro:28 cm průměr formy

Na těsto

200 g instantní polenty
sůl
1 stroužek česneku
3 snítky oregana

Na dohotovení

3 lžíce rajčatové omáčky
4 listy medvědího česneku
250 g mozzarelly
100 g cherry rajčat
20 g parmezánu
čerstvá bazalka

Postup

Krok 1: Polentu připravte podle návodu na obalu. Na 900 ml vody potřebujete asi 200 g instantní polenty. Prášek postupně přisypávejte za stálého míchání do vroucí osolené vody. Polenta je hotová zhruba do tří minut, kdy zhoustne na kaši.

Krok 2: Polentu odstavte a ochuťte solí, prolisovaným stroužkem česneku a nasekanými lístky oregana. Dortovou formu o průměru 28 cm vyložte pečicím papírem. Hustou polentovou kaši do ní rovnoměrně rozprostřete a předpečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut.

Krok 3: Předpečený korpus potřete rajčatovou omáčkou, rozprostřete na něj potrhané listy medvědího česneku, mozzarellu nakrájenou na kolečka a na poloviny rozkrojená cherry rajčata. Postrouhejte parmezánem a navrch dejte pár lístků čerstvé bazalky.

Krok 4: Pizzu pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 minut, dokud se sýr nerozpustí. Nechte chvilku zchladnout a před podáváním ji ozdobte zbylou čerstvou bazalkou.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře