Polentové hranolky a dip z pečených paprik

Že jsou podle vás křupavé hranolky bez smažení nesmysl? Máme pro vás důkaz, že to jde! Vyzkoušejte zdravé polentové hranolky doplněné o skvělý paprikový dip.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 50 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 2 porce

Polentové hranolky

100 g polenty
500 ml vody
1 lžička soli
1 lžička sušeného tymiánu
40 g másla
40 g parmezánu

Paprikový dip

2 červené papriky
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy
pepř
sůl

Postup

Krok 1: V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a za stálého míchání postupně vsypte polentu (je to vlastně kukuřičná kaše). Vařte, dokud nezhoustne.

Krok 2: Polentovou kaši odstavte a vmíchejte do ní máslo, parmezán a sušený tymián.

Krok 3: Na plech s pečicím papírem rozprostřete ochucenou polentovou kaši, rovnoměrně uhlaďte a nechte vychladnout.

Krok 4: Takto odpočinutou polentu nakrájejte na hranolky a poté pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 50 minut do křupava. V polovině pečení hranolky obraťte, aby byly křupavé z obou stran.

Krok 5: Spolu s hranolky dejte péct i papriky, které pečte, dokud nezačne jejich slupka černat. Lepší jsou mírně spálené než nedopečené a pečené vcelku jsou hotové asi za 40, nakrájené za 20 minut. Po upečení dejte papriky na 5–15 minut vypotit do sáčku.

Krok 6: Z vypocených paprik stáhněte slupku a odstraňte semeník. Papriky poté vložte do stolního tyčového mixéru spolu s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem mixujte, dokud se vše nespojí.

Krok 7: Polentové hranolky servírujte s dipem z pečených paprik.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře