Polévka kaldoun

Hustá polévka kaldoun je ideální zimní pokrm. Je velmi sytá a hřejivá a s noblesou v ní využijete všechny odřezky, kosti a drůbky třeba z božohódové kachničky.

do 1 hodiny

Suroviny

kosti a odřezky z drůbeže
drůbeží drůbky (například kachní žaludky)
řapíkatý celer
mrkev
Cibule
nové koření
Bobkový list
světlá jíška
širší polévkové nudle
Sůl
čerstvě namletý pepř
čerstvá hladkolistá petržel

Postup

Do hrnce dejte veškeré kosti a odřezky z jakékoliv drůbeže, přidejte také drůbky. Tučnou kůži vynechte, aby nebyla polévka moc mastná. Zalijte studenou vodou, přidejte řapíkatý celer, cibuli, mrkev a nechte zavařit. Jakmile seberete pěnu, můžete do vývaru přidat pár kuliček nového koření, bobkový list a pár kuliček černého pepře.
Když je maso měkké, vývar přeceďte a založte kaldoun. Do hrnce nalijte čirý vývar, zahustěte jíškou, ochuťte bobkovým listem a nechte provařit. Mezitím nakrájejte uvařené maso a zeleninu na kostičky.
V jiném hrnci ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny.
Do polévky vhoďte nakrájené maso a zeleninu a přihoďte také uvařené nudle. Polévku naservírujte a ozdobte čerstvou petrželkou.

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře