Hustá polévka, která připomíná jednodušší verzi indonéské soto ayam, vás postaví na nohy při únavě i nachlazení.
Náročnost: Velmi snadné Počet porcí: Pro 4 osoby Doba přípravy: Do 10 minut Vaření 0:25
Ingredience
200 g tenkých rýžových nudlí vermicelli
2 lžíce rostlinného oleje
2 šalotky, nakrájené najemno
2 cm zázvoru, nastrouhaného
4 stroužky česneku, podrcené
2 lžičky mleté sušené kurkumy (nebo nastrouhaný kousek čerstvé)
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého římského kmínu
špetka kajenského pepře nebo podle chuti
1 litr kuřecího vývaru
1 stonek citronové trávy, podrcený sůl
1/2 polovina cizrny v konzervě, opláchnuté
1 uzené kuřecí stehno, maso obrané a natrhané
2 hrsti listového baby špenátu
lístky koriandru na ozdobení
limetová šťáva na dochucení
černý a bílý sezam na posypání
Příprava jídla
1 Rýžové nudle namočte do studené vody a dejte stranou.
2 V hrnci rozehřejte olej a opečte šalotky, až zprůhlední. Přidejte zázvor, ztlumte teplotu a chvíli opékejte, pak přihoďte česnek a koření a nechte společně rozvonět. Zalijte vývarem, osolte, přidejte citronovou trávu a přiveďte k varu. Vařte společně asi 10 minut, přisypte opláchnutou cizrnu, kuřecí maso a společně dobře prohřejte. Na zhruba poslední minutu varu vhoďte špenát a nechte jej v polévce zavadnout.
3 Rýžové nudle slijte a prolijte je vařící vodou (případně je můžete minutu povařit ve vroucí vodě). Pak je rozdělte do čtyř misek a zalijte vroucí polévkou. Polévku posypte lístky koriandru a dochuťte limetovou šťávou. Posypte sezamem a ihned podávejte.