Suroviny
olivový olej – 3 PL
středně velká cibule – 1 ks
česnek – 3 stroužky
zelená paprika – 1 ks
naťová cibulka – 3 ks
spařená a oloupaná rajčata – 4 ks
mořské plody – 200 g
bobkový list – 1 ks
bílé víno – 100 ml
zeleninový vývar (i z kostky) – 700 ml
těstoviny – 100 g
sůl, pepř – dle chuti
bazalka – dle chuti
petrželka – dle chuti
Postup přípravy:
V hrnci zpěňte na oleji nakrájenou cibuli a nakrájené stroužky česneku. Přidejte drobně nakrájenou zelenou papriku, nakrájené naťové cibulky, drobně nakrájená rajčata, krátce poduste, vložte 200 g mořského ovoce, bobkový list, zalijte bílým vínem a zeleninovým vývarem, osolte, opepřete a povařte asi 5 minut. Přidejte zvlášť uvařené a propláchnuté těstoviny a krátce prohřejte. Doplňte bazalkou a nasekanou petrželkou.
Zdroj: igurmet.cz