Polévka z hrášku a řeřichy

Pouze jeden jednoduchý krok, a získáte osvěžující a chladivou letní polévku!

Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

450 g mraženého hrášku
80 g čerstvé řeřichy
850 ml zeleninového vývaru
šťávu a kůru z 1 menšího citronu
4 lžíce hustého bílého jogurtu
sůl a pepř na dochucení
kostky ledu k podávání

Příprava jídla

Všechny přísady kromě jogurtu a ledu vložte do mixéru. Přístroj nepřetěžujte, raději suroviny zpracujte postupně, ve dvou dávkách. Mixujte několik minut, dokud nevznikne hladká směs. Pokud chcete, můžete ji ještě ochutit. Pak už jen pokapejte jogurtem a podávejte. Jedna nebo dvě kostky ledu z ní udělají osvěžující bombu!

Polévka vydrží v chladničce ve vzduchotěsné krabičcce dva dny, zmrazená až měsíc. Před podáváním ji pořádně promíchejte.

Tip
Předpěstovaná řeřicha i se zeminou v kartonové vaničce vydrží déle svěží, protože je ještě ,ve vývinu‘.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře