Polévka z medvědího česneku

Seznam surovin

cibule 3 kusy (mladé cibulky)
česnek 3 stroužky
medvědí česnek 1 hrst
vývar zeleninový (dle potřeby)
máslo (francouzské)
smetana 200 mililitrů
pepř
muškátový květ
pečivo (bezlepkové)

Postup přípravy

1. Na olivovém oleji zpěňte 3 mladé pokrájené cibulky a 3 stroužky na plátky pokrájeného česneku. Vhoďte aspoň hrst lístků z medvědího česneku.

2. Chviličku (asi 2 minuty) poduste a zalijte zeleninovým vývarem. Povařte s francouzským máslem (do hladké mouky vhoďte kousíček másla a nechte ho obalit moukou, pak směs po ždibcích házejte do vroucí polévky) a přilijte 200ml smetany. Už nevařte!

3. Ochuťte pepřem a špetkou muškátového květu a podávejte s průsvitným plátkem opečené bagety potřené drceným česnekem. Plátek vložte do talíře s polévkou a ozdobte lístkem medvědího česneku.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře