Polévka z vývaru z kolena

Bonusem k pečeným kolenům je výtečná polévka, díky níž vytěžíte masovou složku do poslední kapky.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut 
Vaření 0:15

Ingredience

1–2 lžíce rostlinného oleje
2 malé pórky, nakrájené na cca 1/2cm kolečka
cca 1,2 litru horkého vývaru z vepřového kolena, scezeného a podle potřeby zředěného vodou
2 mrkve, nakrájené na kolečka
1 petržel, nakrájená na kostičky
kousek celeru (asi 1/8 velké bulvy, zhruba jako bývá v balených polévkových směsích), oloupaný a nakrájený na nudličky
200 g vodnice (tu jsme použili my), tuřínu nebo brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
cca 150 g kadeřávku, zbaveného tuhých řapíků a nakrájeného na 2,5cm pruhy (můžete použít i hlávkovou či nakrájenou růžičkovou kapustu nebo bílé hlávkové zelí)
100 g vymačkaného kysaného zelí
sůl a čerstvě mletý pepř
hladkolistá petrželka k podávání

Příprava jídla

1 V hrnci na středním ohni opečte na oleji pórek doměkka, pak zalijte vývarem, vsypte ostatní zeleninu (kromě kysaného zelí a popřípadě i kadeřávku, kterému stačí cca 5 minut), osolte a vař- te asi 15 minut nebo déle, aby vše změklo. Pak vložte kadeřávek a kysané zelí a už jen krátce povařte, aby se prohřálo. Podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte s nasekanou čerstvou petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Pokud se chystáte dělat z kolen vývar, je důležité, aby vepři pocházeli z dobrého zdroje, nejlépe s možností výběhu. Vývar bude po vystydnutí díky kolagenu sulcovitý – podávejte ho proto opravdu horký a můžete ho i mírně rozředit vodou!
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře