Polévka ze zeleného chřestu

Jakmile se na pultech obchodů objeví svazky čerstvého chřestu, někteří z nás okamžitě ucítí kulinářskou výzvu, které se nelze vyhnout. Pojďte si námi uvařit polévku jako z luxusní restaurace.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 25 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

500 g zeleného chřestu
50 g másla
2 lžíce hladké mouky
500 ml zeleninového vývaru
100 ml smetany na vaření 12%
sůl
muškátový oříšek
chilli koření

Postup

Krok 1: Z chřestu odřízněte zdřevnatělé konce a v dolní třetině ho oloupejte (mladý se ani loupat nemusí).

Krok 2: Nakrájejte ho na větší kousky, vhoďte do hrnce a zlehka osmahněte na másle.

Krok 3: Po chvíli přidejte hladkou mouku a vše promíchejte.

Krok 4: Pak chřest zalijte zeleninovým vývarem a nechte 15 minut vařit.

Krok 5: Nakonec přidejte asi 100 ml smetany a rozmixujte na hladký krém. Případně polévku ještě dosolte a přidejte muškátový oříšek. Já jsem ji dochutila i trochou sušeného chilli.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře