Polomáčené kešu rohlíčky

Polomáčené sušenky jsou známá věc, ale co třeba takové polomáčené kešu rohlíčky? Perfektní tip na nevšední cukroví, po kterém se budete olizovat až za ušima.

do 1,5 hodiny
50 ks porcí

Suroviny (50 ks porcí)

máslo 210 g
hladká pšeničná nebo hladká (celozrnná) špaldová mouka 320 g
kešu ořechy 100 g
med 3 lžíce
+ moučkový cukr 2 lžíce (volitelný)
žloutky 2 ks
skořice 2 lžičky (nebo semínka z 1 vanilkového lusku)
70% čokoláda 200 g
lyofilizované ovoce nebo sekané kešu/pistáciové oříšky na posypání

Postup

Rozemelte si kešu oříšky. Smíchejte je s máslem, moukou, medem (popř. cukrem), žloutkem, skořicí nebo vanilkou.
Vše uhněťte. Doporučuji zpracovávat v kuchyňském robotu, protože se těsto a máslo v něm tolik nezahřívá.
Poté vložte minimálně na 30 minut do lednice, můžete však přes celou noc.
Z těsta vytvarujte rohlíčky, položte je na plech vystlaný pečicím papírem a ještě dejte na 15 minut vychladit.
Rozehřejte si troubu na 170 °C a následně v ní rohlíčky pečte 10 minut. Opět nechte vyhladit a až poté je sbírejte z plechu. Jinak se mohou polámat.
V horké lázni si rozpusťte čokoládu, rohlíčky do ní namáčejte, pokládejte zpět na plech na pečicí papír a ihned posypte ovocem nebo sekanými oříšky.
A opět je dejte s celým plechem vychladit. Vychlazené naskládejte do zavíratelné dózy a skladujte v chladu.

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře