Hovězí maso na červeném víně je velmi oblíbený recept, vyzkoušejte ho podle našeho podrobného návodu.
Ingredience
2 cibule
2 mrkve
1 petržel
2 lžíce rostlinného oleje
600 g hovězí plece
3 snítky tymiánu + na dozdobení
3 lžíce hladké mouky
sůl
mletý barevný pepř
2 lžíce rajčatového protlaku
250 ml červeného vína
1 jarní cibulka na dozdobení
Postup přípravy
1. Cibuli, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a zeleninu na něm osmahneme.
2. Maso očistíme, omyjeme studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme ho na větší kostky, které pak vložíme do mísy, posypeme lístečky tymiánu, moukou, dochutíme solí a pepřem a vše dobře promícháme.
3. Připravené maso přidáme k zelenině do hrnce a zprudka ho orestujeme. Pak přidáme rajčatový protlak, promícháme a společně asi 1 minutu opékáme.
4. Maso se zeleninou poté podlijeme vínem a trochou vody. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni dusíme cca 120 minut doměkka. Ke konci dušení dochutíme solí a pepřem. Maso můžeme nakonec dozdobit tymiánem a nasekanou jarní cibulkou. Podáváme např. s dušenou rýží.
Zdroj: idnes.cz/jenprozeny