Pomalu pečený vepřový bůček

Pomalu pečený vepřový bůček

Pomalu pečená masa k české gastronomii neodmyslitelně patří. Maso tak neztratí šťavnatost a je dokonale měkké. V tomto receptu navíc ke klasickým surovinám cibuli a česneku přidáme jablko. Podzimní recept se vším všudy.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 4 hodiny
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

700 g vepřového boku s kostí
500 g uzeného bůčku
3 cibule
2 palice česneku
1 kyselé jablko
2 lžičky kmínu
1 lžíce soli
1 snítka čerstvého rozmarýnu

Postup

Krok 1: Kůži na mase nakrojte do mřížky. Do vepřového bůčku důkladně vetřete sůl, zauzený bok příliš nesolte. Maso posypte kmínem, jiné koření není třeba.

Krok 2: Maso přendejte do litinového hrnce nebo pekáče a dejte ho péct na 180 stupňů na 30 minut. Lehce se zatáhne a pustí tuk.
Krok 3: Mezitím si nasekejte na měsíčky cibuli a jablko. Celé palice česneku rozkrojte napůl.

Krok 4: Teplotu v troubě snižte na 120 stupňů. K masu přidejte cibuli, jablka, rozkrojené palice česneku a snítku rozmarýnu. Společně pomalu pečte cca 3–4 hodiny. Maso nemusíte podlévat.

Krok 5: Po této době bude vepřové maso dokonale křehké. Na posledních pár minut můžete zvýšit teplotu a maso dopéct tzv. na barvu.

Zdroj: prozeny.cz
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře