Pomazánka z červené čočky

Dobrá večeře nemusí být jen teplá, stačí připravit pořádnou pomazánku. Mezi ty celosvětově nejznámější patří hummus, pomazánka z římského hrachu neboli cizrny. My jsme protentokrát připravili stejně chutnou, ale na výrobu rychlejší verzi z červené čočky.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 15 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

1 hrnek červené čočky
2 lžíce pasty Tahini
1 lžička mletého římského kmínu
1/2 lžičky soli
1 lžička sušeného česneku
1 lžička černého sezamového semínka

Postup

Krok 1: Červená čočka se předem nenamáčí, protože nemá slupku. Zalijte ji tak, aby voda byla asi 1 cm nad čočkou. Uvařte úplně doměkka a klidně ji trochu rozvařte, trvá to asi 15–20 minut. Podle potřeby slijte přebytečnou tekutinu.

Krok 2: K čočce přidejte pastu tahini, římský kmín, sušený česnek, trochu soli a podle chuti můžete přidat i trochu chilli nebo 2–3 sušená rajčata. Rozmixujte dohladka a podle potřeby dosolte nebo přidejte trochu koření.

Krok 3: Podávejte na čerstvém pečivu a pomazánku ještě posypte sezamovým semínkem, případně i jemně nakrájenou cibulkou.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře