Hřejivé napohled, svěží uvnitř…
Náročnost: Velmi snadné Počet porcí: Pro 4 osoby Doba přípravy: Do 20 minut + chlazení Mražení a zachlazování
Ingredience
4 plátky želatiny
500 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy či džusu (nejlépe z krvavých pomerančů), přecezené
300 ml hotové vanilkové omáčky
8 sušenek amaretti, rozdrobených + další rozdrcené k podávání
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
Příprava jídla
1 Želatinu dejte na 10 minut do misky se studenou vodou. Mezitím ohřejte v rendlíku pomerančovou šťávu pod bod varu a odstavte. Želatinu vyždímejte a vmíchejte do pomerančové šťávy, aby se rozpustila. Nechte zchladnout a pak rozlijte do 4 sklenek či pohárků. Dejte aspoň na 2 hodiny (nebo přes noc) do chladničky ztuhnout.
2 Do vanilkové omáčky vmíchejte sušenky a rozdělte ji do skleniček. Smetanu zlehka vyšlehejte s cukrem a vanilkou, rozdělte do skleniček. Zakončete drcenými amaretti.