Pomerančové sušenky

Voňavé pomerančové sušenky nesmí chybět na žádném vánočním stole!

Ingredience

6 lžic (140 g) ořechového másla (já použila domácí mandlové máslo)
1 větší vajíčko
vanilkový extrakt
2 (180 g) hrnky mletých lískových ořechů
½ lžičky jedlé sody
špetka soli
½ lžičky skořice
¼ lžičky zázvoru
1 lžička perníkového koření
1 vrchovatá lžíce najemno nastrouhané mrkve
1 lžička čerstvé nastrouhané kůry z bio pomeranče

Na zdobení:

60 g vysokoprocentní čokolády
pomerančová kůra z bio pomeranče

Postup

Troubu předehřejme na 175°C. Ve středně velké míse smícháme máslo s vejcem a vanilkou. V další míse smícháme najemno namleté lískové ořechy, sodu, sůl a koření. Poté přidáme mrkev a pomerančovou kůru a vše promícháme. Následně smícháme směs z vejce a másla se směsí z ořechů. Poté pomocí rukou tvarujeme kuličky z množství těsta odpovídající jedné polévkové lžíci. Koule poté vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení a pomocí prstu nebo lžíce kuličky jemně přimáčkneme k plechu tak, aby byly cca 1 cm vysoké. Vložíme do trouby a pečeme 10 – 15 minut. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Hotové sušenky necháme úplně vychladnout a poté je z poloviny namáčíme z v čokoládě. Na závěr čokoládovou část posypeme pomerančovou kůrou. Sušenky poté necháme alespoň 5 dní odležet v lednici. Skladujeme v suchu a chladu.

Zdroj: cukrfree.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře