Pomerančový chlebíček s čokoládou

V jednoduchosti je krása – vláčným máslovým těstem ovoněným pomeranči a podtrženým hořkou čokoládou prostě nikdy nic nezkazíte. Vše jen smícháte a nalijete do formy, takže tento chlebíček zvládne upéct i úplný začátečník!

Ingredience pro 1 chlebíček

Na chlebíček:

3 vejce
100 g cukru krupice
100 g másla
200 g zakysané smetany
2 bio pomeranče
250 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
1 špetka soli

Na polevu:

100 g hořké čokolády
80 ml smetany na vaření 12%

Postup

Krok 1: Dobře změklé nebo rozpuštěné máslo prošlehejte s cukrem, smetanou, solí a vejci, přidejte nastrouhanou kůru z jednoho dobře umytého pomeranče (jen její oranžovou část) a šťávu z obou pomerančů.

Krok 2: Vmíchejte mouku a kypřicí prášek a vlijte do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček. Pečte asi 50 minut při 180 °C , nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá.

rok 3: Čokoládu se smetanou rozpusťte ve vodní lázni (vždy po 30 vteřinách zamíchejte) nebo v mikrovlnné troubě, nechte trochu zatuhnout a chlebíček s ní přelijte.

Tip:

Čokoládu nasekejte nahrubo a vmíchejte rovnou do těsta – odpadne vám práce s polevou a kousky budou rovnoměrněji rozmístěné než poleva.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře