Seznam surovin
mouka pšeničná polohrubá 350 gramů
máslo 260 gramů
cukr moučkový 250 gramů
ořechy vlašské 120 gramů (sstrouhané (2/3 najemno, 1/3 nahrubo))
kakao 50 gramů
skořice 1/2 lžičky (mletá)
hřebíček 1 špetka (mletý)
citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
kypřící prášek do pečiva (na špičku nože)
tuk (na vymazání formiček)
Postup přípravy
Na válu zpracujeme mouku s máslem, přidáme cukr, ořechy, kakao, koření, citronovou kůru a amonium nebo prášek do pečiva a vypracujeme hladké těsto.
Formičky jemně vymažeme tukem a natlačíme do nich kousky těsta (nesmí být naplněné do roviny, ale ve středu musí být těsto prohloubené). Formičky rozložíme na plech a pečeme 10 – 12 minut při 175 °C.
Upečené pracny ihned vyklopíme a po úplném vychladnutí je uložíme na chladné středně vlhké místo, aby zvláčněly.
Zdroj: igurmet.cz