Pravá španělská paella

Dostanete se letos s trochou štěstí leda tak na Lipno? Cestujte alespoň kulinárně! Recept na španělskou paellu vás rázem přenese do prosluněného Španělska!

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 45 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

1 cibule
rostlinný olej
250 g kuřecích stehenních řízků
2 červené papriky
2 rajčata
3 stroužky česneku
sůl
300 g kulatozrnné rýže
750 ml vývaru
1 lžička kurkumy
šafrán
500 g mořských plodů
petržel
citron

Postup

Krok 1: Připravte si pánev s co největším dnem (klasická paellera je nizoučká a široká minimálně 30 cm), cibuli nakrájejte na proužky a nechte zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidejte na nudličky pokrájené maso a papriky a ještě chvíli opékejte, aby se maso zatáhlo.

Krok 2: Do pánve přidejte na kostičky nakrájená rajčata, posekaný česnek a nechte rozvonět. Osolte, přidejte kurkumu (ta paelle dodá krásně žlutou barvu, i kdybyste vynechali šafrán), špetku šafránu a propláchnutou rýži. Pořádně promíchejte, zalejte vývarem a pod poklicí nechte dusit do změknutí.

Krok 3: Asi 5 minut před koncem rozložte na povrch krevety a slávky (mušle, které jsou už před vařením otevřené, vyhoďte), opět přiklopte a nechte v páře uvařit – krevety zrůžoví a mušle se otevřou (ty, co se po uvaření neotevřou, vyhoďte). Posypejte petrželí a podávejte s citronem.

Tip: Připravte si vlastní vývar ze zbytků, aby měla i rýže bohatou chuť: část krevet vyloupejte a všechny krunýře atd. dejte spolu s odřezky z masa nebo ryb alespoň na hodinu vařit. Sceďte a použijte k podlití rýže.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře