Kuchyně: česká Obtížnost přípravy: Náročný Porce: 4
Seznam surovin
mouka pšeničná polohrubá 125 gramů
moučka škrobová 125 gramů
kypřící prášek do pečiva 1 balíček
cukr moučkový 220 gramů
vejce 5 kusů
cukr vanilkový 2 balíčky
olej 100 mililitrů
vaječný koňak 250 mililitrů
čokoláda na vaření 50 gramů (nebo hořká)
čokoláda bílá 50 gramů
tuk ztužený (100%) 1 lžička (na vymazání)
mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
Postup přípravy
Žloutky vyšlehejte s vanilkovým cukrem a po lžících zašlehejte moučkový cukr. Potom vmíchejte likér a olej a ještě ušlehejte. Přidejte prosetou mouku smíchanou se škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Z bílků ušlehejte pevný sníh a lehce ho vmíchejte do těsta.
To nalijte do dobře vymazané a vysypané formy, uhlaďte a vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Bábovku upečte, špejlí vyzkoušejte, zda je dobře propečená, a nechte trochu vychladnout. Vyklopte ji na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Každou čokoládu rozehřejte s půlkou lžičky ztuženého tuku ve vodní lázni. Střídavě v pruzích natřete čokolády na povrch bábovky a nechte ztuhnout.