Ingredience
2 klobásky chorizo, nakrájené na tenká kolečka
8 malých pšeničných tortill
2 střední cukety, nastrouhané nahrubo
velká hrst nasekaných mátových lístků + další v celku k podávání
120 g čedaru, nastrouhaného nahrubo
olivový olej na opékání
klínky citronu k podávání
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 100°C. Nasucho rozpalte velkou pánev a opékejte na ní kolečka choriza, až budou z obou stran zlatavá; trvá to asi 3 minuty. Pak přendejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Další utěrkou vytřete pánev dosucha a znovu ji rozehřejte. Na pracovní plochu rozložte tortilly a polovinu každé z nich poházejte chorizem, cuketou, mátou a čedarem. Přeložte, aby vznikl půlkruh.
2 Do pánve vlijte trochu olivového oleje a vložte naplněné tortilly – na pánev se vejdou zhruba dvě. Opékejte, dokud nezezlátnou, pak obraťte a opékejte další minutu – tortilla zezlátne a sýr uvnitř se roztaví. Přemístěte do pekáčku, přikryjte alobalem a dejte do trouby, aby nechladly. Postupně opečte všechny tortilly. Před podáváním je posypte mátou a servírujte s klínky citronu.
Zdroj: apetitonline.cz