Quinoa s vůní Itálie

Suroviny

1 hrnek quinoy
1 cibule
8 sušených rajčat naložených v oleji
2 stroužky česneku
10 oliv (černé či zelené dle chuti)
1/2 lžičky sušené bazalky
sůl

Postup přípravy receptu

Quinou na sítku propláchneme pod tekoucí vodou, zalijeme 1,5 násobkem vody, osolíme a přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen na nejnižší stupeň a pod pokličkou vaříme 15 minut. Po celou dobu neodkrýváme ani nemícháme.

Uvařenou quinou necháme pod pokličkou ještě 5 minut dojít.

Na pánvičce rozehřejeme 2 lžíce oleje ze sušených rajčat.

Necháme na něm zesklovatět drobně nakrájenou cibuli a tenké plátky česneku. Poté přidáme pokrájená rajčata a přepůlené olivy a krátce orestujeme.

Směs vmícháme do uvařené quinoy, přidáme nasekanou bazalku a případně dosolíme.

Zdroj: toprecepty.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře