Rajčata plněná cizrnovou pastou

Seznam surovin

cizrna 400 gramů (z konzervy)
rajčata 6 kusů
cibule 1 kus
olej olivový 1 decilitr
šťáva citronová 1/2 decilitru
česnek 1 stroužek
paprika sladká 1 lžička
kmín římský 1/2 lžičky (mletý )
sůl

Na ozdobu:

slanina anglická 6 plátků (opečená)
okurka salátová 6 plátků
sýr Parmezán 1 lžíce

Postup přípravy

V pánvi rozehřejeme 2 lžičky olivového oleje, přidáme kmín a necháme zpěnit. Pak přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, oloupaný česnek rozmělněný nožem a mletou papriku a mícháme asi 2 – 3 minuty. Přisypeme odkapanou cizrnu a 2 minuty společně prohřejeme.

Směs rozmixujeme v mixeru, přidáme citronovou šťávu a chilli papričku, osolíme, opepříme a důkladně rozmixujeme. Postupně přimixujeme zbylý olej a vzniklou pastu podle chuti přisolíme.

Rajčata omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vykrojíme z nich dužninu. Naplníme je cizrnovou pastou (nejlépe pomocí zdobícího sáčku) a každé rajče ozdobíme plátkem okurky, opečenou slaninou a parmazánem.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře