Rajčata plněná kukuřičným restovaným salátem

Kuchyně: evropská 
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 20 min.
Porce: 3

Seznam surovin

kukuřice sterilovaná 340 gramů (velká plechovka)
rajčata 6 kusů (velká, masitá)
máslo 1 lžíce (na orestování kukuřice)
cibulka jarní 1/2 hrnku (najemno nakrájená)
sýr měkký 100 gramů (balkánský)
šťáva limetková 1 lžíce
sůl
pepř černý (mletý)
bazalka (čerstvá, několik lístků)
slanina anglická 3 plátky

Postup přípravy

Rajčatům odřízneme vršek a opatrně vydlabeme dužninu i se semínky. Odstraníme semínka, dužninu hrubě nasekáme a dáme do mísy.

Na pánvi na másle orestujeme kukuřici a přidáme ji do mísy. Promícháme, přidáme jarní cibulku, nasekanou bazalku a limetkovou šťávu. Jako poslední přidáme sýr. Osolíme a opepříme podle chuti.

Směsí naplníme vydlabaná rajčata a posypeme nakrájenou opečenou slaninkou.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře