Rajčatová polévka s kurkumou

Seznam surovin

rajčata sterilovaná 400 gramů
cibule 1 kus
česnek 2 stroužky
vývar kuřecí 1,2 litru
kurkuma 2 lžíce (mletá)
ocet jablečný 1 lžíce
med 1 lžíce
tymián 4 snítky (čerstvý)
rostlinný olej 2 lžíce
sůl
pepř
mandle (nasekané k podávání)

Postup přípravy

Cibuli a česnek nasekejte nadrobno a orestujte na rozpáleném oleji. Přidejte kurkumu, nechte minutku rozvonět a zalijte rajčaty a vývarem. Přidejte ocet, med, sůl a pepř, polovinu lístků tymiánu a vařte asi 20 minut, aby se chutě prolnuly. Pak polévku rozmixujte, podle chuti ještě dolaďte solí, pepřem nebo medem a podávejte ozdobenou zbylým tymiánem a nasekanými mandlemi.

Poznámka k receptu

Kurkuma udělá z obyčejné polévky vysoce zdravou a „trendy“ záležitost, ocet a med zase podpoří přirozenou sladce navinulou chuť rajčat

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře