Rajčatová polévka s pečenými paprikami

Rajčatová polévka s pečenými paprikami

Polévka, která dokonale zahřeje, ať už ji necháte s kousky, nebo rozmixujete na hladký krém.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 odoby
Doba přípravy: Do 20 minut 
Vaření 0:15

Ingredience

4 červené silnostěnné papriky
1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, nakrájené najemno
1 konzerva třešňových rajčátek
800 ml zeleninového vývaru + na případné rozředění
1 lžička odrhnutých lístků tymiánu + pár snítek na ozdobení (do základu
polévky lze použít i sušený)
1 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce krupicového cukru
sůl a čerstvě mletý pepř
žluté pečené papriky nakládané v oleji, okapané a nakrájené na proužky

Příprava jídla

1 Rozehřejte gril v troubě na maximum,papriky dejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte pod gril péct, dokud jim nezčerná slupka. (Případně můžete papriky opéct i na plynovém hořáku.) Z upečených paprik stáhněte slupku (můžete je předtím nechat chvíli zapařit zakryté fólií v misce), pak z nich vyjměte semínka a nakrájejte je na kousky.

2 Na olivovém oleji opečte cibuli dosklovita, poté ji zasypte tymiánem a chvíli opékejte, nakonec vhoďte česnek a ještě trochu opečte. Vlijte konzervu rajčat a vývar a společně vařte asi 15 minut. Přidejte ocet, cukr a nakrájené pečené papriky a dochuťte solí a pepřem. Pokud chcete raději polévku hladkou, můžete ji v této fázi rozmixovat, pokud ne, jste hotovi.

3 Rozdělte do misek či talířů, ozdobte naloženými proužky žluté papriky a snítkami tymiánu a podávejte.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře