Rajčatový koláč s mozzarellou a bazalkou

Dnes si můžete připravit rajčatový quiche s mozzarellou a bazalkou. Tuto pochoutku doma hravě zvládnete! Jen pozor, je možné, že linoucí se vůně přiláká i nečekanou návštěvu.

Caprese quiche

Na korpus (formu o průměru 27 cm) potřebujete: 300 g hladké mouky, 150 g másla, 1 vejce, 2 lžíce mléka, špetku soli, máslo na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy, fazole na zatěžkání těsta. Na náplň: 250 g mozzarelly, 250 g cherry rajčat, asi 20 větších lístků bazalky, 3 vejce, 80 ml smetany, 70 ml mléka, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku

Postup:

Nejprve si připravte těsto. K prosáté mouce přidejte sůl a na kousky pokrájené máslo. Spojte máslo s moukou a přidejte rozšlehané vejce s mlékem. Vypracujte těsto, vytvarujte z něj kouli, zabalte do fólie a dejte na 30 minut vychladit.

Vychlazené těsto vyválejte, přeneste do vymazané a vysypané formy a prsty je zatlačte do formy tak, aby dosahovalo až k jejímu vrchnímu okraji. Dno těsta propíchejte vidličkou, vyložte jej pečicím papírem a zatěžkejte fazolemi. Korpus nechte v troubě předehřáté na 180 stupňů 15 minut zezlátnout.

Nyní si připravte náplň. Smíchejte vejce, smetanu, mléko, muškátový oříšek, osolte a opepřete. Mozzarellu pokrájejte na plátky, cherry rajčata překrojte na půlky a opláchněte lístky bazalky. Do připraveného korpusu postupně vyskládejte mozzarellu, rajčata a bazalku. Zalijte připravenou náplní a pečte dozlatova asi 45 minut. Quiche podávejte ještě zatepla nebo vychlazený.

Tip: Můžete použít i normální rajčata. Já jsem zvolila cherry, protože mají sladší chuť. Quiche ozdobte při podávání čerstvou bazalkou.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře