Rakytníkový sirup 2

Rakytník obsahuje mnoho vitamínu C, vitamínu E má nejvíce ze všech rostlinných plodů a jeho obsah karotenu, ze kterého se tvoří vitamín A, se vyrovná mrkvi považované za jeho nejbohatší zdroj. Konzumací plodů rakytníku se posiluje organismus a zvyšuje aktivita. Velmi prospíva při jakémkoliv onemocnění, při virózách znatelně zkracuje dobu léčení.

Ingredience

Rakytník
třtinový cukr

Postup

Bobule rakytníku propláchneme vodou a odšťavníme. Na 1 litr šťávy přidáme 1,5kg třtinového cukru a zahříváme dokud se cukr nerozpustí. Pozor zahříváme pomalu, nesmí se to vařit! Když jsem měla cukr rozpuštěný, sirup měl teplotu cca 40°C. Ještě teplý sirup nalijeme do sklenic s dobrým uzávěrem a necháme vychladnout. Skladujeme raději v lednici. Používáme na připravu výborné šťávy nebo do čaje.

Zdroj: apiastrum.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře