Rančerský těstovinový salát

Salát v duchu amerického Jihu. Snídaně, oběd, večeře, ale i přesnídávka a svačina. A taky pohoštění na zahradní sešlosti.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
Vaření 0:10

Ingredience

450 g krátkých těstovin (např. celozrnné ditalini) + sůl
zálivka (viz Něco navíc)
400 g konzerva červených fazolí a 400 g konzerva cukrové kukuřice (zrn), scezené a propláchnuté
1 malá červená paprika, nakrájená na kostičky
1 malá červená cibule, nakrájená nadrobno
250 g krůtí šunky a 150 g čedaru, nakrájených na kostičky
2 lžíce nadrobno nasekané petrželky nebo koriandru
5 hrstí kukuřičných tortillových lupínků (,chipsů‘)

Příprava jídla

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu. Sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte zchladnout aspoň dovlažna.

2 Těstoviny dejte do mísy, vlijte zálivku a promíchejte. Přidejte ostatní přísady kromě bylinek a lupínků, promíchejte. Dejte na 15 minut chladit, pak podávejte posypané bylinkami a s tortillovými lupínky.

NĚCO NAVÍC

Můžete použít kupovanou zálivku, třeba ,tisíc ostrovů‘. Na domácí verzi smíchejte: 125 ml dobrého kečupu, po 3 vrchovatých lžících majonézy a zakysané smetany, po 1 lžíci medu a třtinového cukru, špetky mleté uzené papriky, po 1/4 lžičce mleté sušené cibule (cibulového prášku) a mletého sušeného česneku (česnekového prášku) a podle chuti worcesterské omáčky, citronové šťávy, soli a pepře.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře