Rarášci – šťavnaté kuřecí řízky v pivním těstíčku

Také máte pocit, že při obalování řízků ulpí nejvíc surovin ani ne tak na mase jako na vašich rukách? Zapomeňte pro jednou na trojobal a naložte je do lahodného pivního těstíčka. Maso krásně zkřehne a tzv. rarášci budou parádně šťavnatí, a hlavně téměř bez práce.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 15 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

500 g kuřecího masa
2 vejce
80 ml piva
2 lžíce hořčice
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce kukuřičného škrobu
2 stroužky česneku
2 lžičky sójové omáčky
sůl a pepř
tuk na smažení
bylinky podle chuti

Postup

Krok 1: Kuřecí prsa nakrájejte proti vláknu na plátky. Pro party verzi dělejte řízečky malé, jinak můžete nechat větší. Hodí se i šťavnatější stehenní řízky nebo krůta.

Krok 2: Vejce prošlehejte s moukou, škrobem, hořčicí, prolisovaným nebo sušeným česnekem, sójovou omáčkou, malou lžičkou soli a čerstvě mletým pepřem. Zřeďte pivem a klidně přidejte i hrst sekaných bylinek (já dala pažitku, ale hodí se i petržel, medvědí česnek nebo libeček).

Krok 3: Maso nechte ve směsi alespoň 3 hodiny marinovat, nejlepší je ale nechat ho v ní přes noc.

Krok 4: V pánvi rozehřejte dostatečné množství řepkového oleje, sádla nebo přepuštěného másla a dvěma vidličkami do něj vkládejte kousky masa vždy i s trochou marinády. Pečte z obou stran dozlatova.

Krok 5: Podávejte s vařenými či šťouchanými bramborami a okurkovým salátem.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře