Rastattský květák zapečený se sýrem a zakysanou smetanou

Kysaná smetana ochucená smaženou cibulkou a sladkou paprikou je skvělou alternativou moučného bešamelu, když si hlídáte příjem sacharidů. Spolu s květákem a nízkotučným sýrem tak snadno vytvoříte rychlé, vydatné, a přitom poměrně dietní jídlo!

DOBA PŘÍPRAVY 5 minut
DOBA VAŘENÍ 25 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 2 porce

1 květák
1 cibule
3 lžíce olivového oleje
4 lžíce zakysané smetany
1 vejce
1 lžička mleté sladké papriky
100 g tvrdého sýra
sůl

Postup

Krok 1: Květák operte, rozeberte na růžičky a povařte v osolené vodě asi 10 minut na skus.

Krok 2: Nadrobno pokrájenou cibuli opečte dozlatova na 2 lžících olivového oleje, během smažení lehce osolte. Vmíchejte zakysanou smetanu s rozšlehaným vajíčkem a malou lžičkou sladké papriky.

Krok 3: Pekáček vymažte lžící olivového oleje, na dno rozložte povařený květák, přelijte omáčkou a posypejte strouhaným sýrem s max. 30 % tuku v sušině. Zapečte v troubě vyhřáté na 180 °C 10–15 minut dozlatova.

Tip: Pro sytější verzi můžete ke květáku přidat i vařené brambory a cibuli opéct na kostičkách slaniny.
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře