Ravioly plněné liškami s telecím ragú

Nechte se inspirovat receptem uznávaného šéfkuchaře Jana Punčocháře z restaurace Grand Cru a přesvědčte se, že i doma zvládnete připravit pokrm ve stylu vysoké gastronomie. Vynikající plněné ravioly s ragú z jemného telecího masa korunují čerstvé lišky.

Suroviny (4 porce)

Ravioly:

mouka semolina 225 g
hladká mouka 280 g
žloutky 80 g
Vejce 4 ks

Náplň:

lišky 200 g
Šalotka 50 g
Máslo 30 g
brambory 100 g
sůl a čerstvě mletý pepř
kmín

Ragú:

telecí kýta 600 g
Olej 100 ml
Máslo 100 g
smetana ke šlehání (33 % tuku) 200 ml
bílé vino 100 ml
Šalotka 80 g
Pažitka 50 g
lišky 150 g

Postup

Ragú: Telecí maso nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a zprudka opečte na oleji v pánvi. Přidejte najemno nasekanou šalotku. Vedle rozpalte druhou pánev a na másle zprudka orestujte lišky. Zalijte 1 dl bílého vína, osolte, opepřete a okmínujte a přidejte k masu. Do pánve přidejte smetanu, provařte a ke konci zasypte nasekanou pažitkou.

Náplň: Na másle orestujte lišky, najemno nastrouhejte brambory a přidejte k liškám. Na pánvi restujte do sucha. Z hub a brambor vzniknou větší kusy, které opět najemno nasekejte, přidejte šalvěj, promíchejte a nechte vychladnout.

Ravioly: Smíchejte obě mouky, žloutky a celá vejce a vytvořte rukou v míse těsto, které řádně prohněťte. Následně několikrát projeďte strojem na těsto, složte a nechte ve fresh fólii odpočívat v lednici 30 minut. Poté vyválejte těsto a vykrojte čtverečky na ravioly. Plňte houbovou náplní, potřete vodou a spojte v ravioly. V osolené vodě vařte tři minuty a nakonec potřete máslem.

Do talíře nandejte ragú, ravioly a posypte nasekanou pažitkou.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře