Rebarborové muffiny s máslovou drobenkou

Malé špaldové koláčky se šťavnatou rebarborou a křupavou máslovou drobenkou vám zachutnají. A když přidáte marcipán, dotáhnete je k dokonalosti.

Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 12 porcí

Na těsto

150 g špaldové mouky
150 g mandlové mouky
150 g třtinového cukru
2 vejce
1 lžička citronové kůry
100 ml kefíru
80 ml oleje
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
50 g marcipánu
200 g rebarbory

Na drobenku

50 g hrubé mouky
50 g třtinového cukru
50 g másla
1 lžička mleté skořice

Postup

Krok 1: Nejdříve si připravte drobenku. V misce promíchejte mouku, cukr, máslo a skořici. Prsty vypracujte drobenku a dejte ji do chladu. Rebarboru nakrájejte na menší kousky a marcipán nastrouhejte na hrubém struhadle.

Krok 2: Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a šlehejte do nadýchané pěny. Poté postupně přidávejte špaldovou mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Přilijte kefír a olej a prošlehejte. Nakonec vmíchejte mandlovou mouku a ještě jednou prošlehejte, abyste získali hladké těsto bez hrudek.

Krok 3: Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky. Nalijte do nich těsto asi do poloviny výšky. Do každého košíčku přidejte trochu marcipánu a rebarbory. Nakonec posypte vrstvou drobenky. Muffiny vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 15 až 20 minut.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře