Řecké špízky

Výrazně aromatické…

Ingredience

2 prsní řízky po 150 g
olivový olej na potírání
lžíci rozemnuté dobromysli nebo majoránky (nebo jejich směs)
sůl
pepř
chlebovou placku (pita nebo arabský chléb)

Na tsatsiki:

150 g bílého jogurtu
75 g žervé nebo lučiny malou skleníkovou okurku, neloupanou, jen dobře omytou
2–3 utřené stroužky česneku
olivový olej
kopr na dozdobení (nemusí být)
sůl

Příprava jídla

1. Maso nakrájejte na co nejmenší hranolky – ideální jsou o straně 1 cm. Napíchejte je těsně k sobě na špejle, které jste předem namočili ve vodě, aby se nepálily. Pomocí štětce potřete masové hranolky olejem a obalte je kořením. Teď je můžete za potírání zbylým olejem buď grilovat, nebo opéci na pánvi. Podávejte s chlebovou plackou a doplňte nejřečtějším ze všech řeckých salátů.

2. Tsatsiki: jogurt rozetřete s lučinou. Okurku nastrouhejte, dužinu promněte s trochou soli a vložte asi na čtvrt hodiny do cedníku. Důkladně ji vyždímejte rukou a teprve pak spojte s jogurtem a česnekem.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře