Řepné pesto s dýňovými semínky

Řepa je super zdravá, stojí pár korun, a když ji správně připravíte, budete nadšeni. Snadné a rychlé je třeba pesto s lahůdkovým droždím, které upotřebíte do mnoha dalších pokrmů a ocení ho i vegani!

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 20 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 2 skleničky

350 g červené řepy
150 g dýňových semínek
4 stroužky česneku
1/4 hrnku lahůdkového droždí
85 ml extra panenského olivového oleje
sůl a pepř
balzamikový ocet

Postup:

Krok 1: Řepu oloupejte, pokrájejte na kostky, osolte a v alobalu upečte při 200 °C doměkka.

Krok 2: Semínka nasucho opražte, až začnou pukat, a ještě horké je rozmixujte. Přidejte upečenou řepu, oloupaný česnek, droždí (to pestu dodá překvapivě sýrovou chuť), olej, malou lžičku soli, čerstvě mletý pepř a asi 3 lžíce balzamikovéhoocta.

Krok 3: Rozmixujte dohladka a dochuťte solí, pepřem a octem. Uchovávejte v chladu a spotřebujte do týdne.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře