Restované krevety po šanghajsku

Tohle jídlo má šmrnc a oplývá dokonalou souhrou chutí. Asijské kuchyně se nemusíte bát, příprava je bleskurychlá, stačí pár surovin

DO 30 MINUT
4 PORCE

SUROVINY (4 PORCE)

celé neloupané krevety velikost 16/20 24 ks
sůl a čerstvě namletý pepř
bramborový škrob na obalení krevet
olej na smažení
čerstvý zázvor, najemno nakrájený 40 g
česnek, najemno nakrájený 25 g
jarní cibulka, najemno nakrájená 2 ks

OMÁČKA:

kuřecí vývar 30 ml
černý čínský ocet 30 ml
světlá sójová omáčka 100 ml

DOKONČENÍ:

sezamový olej
sůl
cukr
smažená cibulka 4 lžíce
limeta

POSTUP

Celé krevety očistěte – krevety neloupejte, pouze nastřihněte hřbetní část a vyndejte střívko. Dále ostříhejte z krevet nohy a ostrou špičku krunýře na hlavě. Jinak krevety nechte v krunýři. Omyjte je a vysušte na utěrce.

Očištěné krevety ochuťte pepřem a lehce obalte v solamylu. Ve woku ve vysoké vrstvě oleje krevety dvakrát po sobě usmažte. Poprvé tak, aby se jen zatáhly a vykapané je znova ponořte do horkého oleje a nechte dosmažit do křupava.

Před podáváním ve woku orestujte česnek a zázvor, přidejte osmažené krevety a jarní cibulku. Vše krátce prohoďte a zalijte částí omáčky, ve které krevety prohoďte a omáčku svařte, aby zhoustla a obalila krevety. Ke konci přidejte pár kapek sezamového oleje, špetku soli a cukru a smaženou cibulku.

Na talíři krevety pokapejte čerstvou limetou a podávejte se zbytkem omáčky k namáčení.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře