Restované nudle s krevetami a jablky

K zimě se ideálně hodí restovaná jídla, která zahřejí, ale kvůli kterým nemusíte stát hodiny u plotny. Můžete si tak užívat podzimních procházek, dokud je ještě světlo. Nebojte se experimentovat a kombinovat slané a sladké ingredience, jako jsou třeba krevety a jablka.

Ingredience

300 g oloupaných uvařených krevet
150 g rýžových nudlí
1 zelené jablko
1 červené jablko
1,5 dl kokosového mléka
2 stroužky česneku
50 g čerstvého zázvoru
4 snítky koriandru
12 kešu ořechů
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce oleje
špetka chilli koření
sůl

Postup

1. V hrnci přiveďte k varu větší množství vody, stáhněte z plotny, přidejte rýžové nudle, zakryjte pokličkou a nechte odpočívat.

2. Omytá a osušená jablka nakrájejte na nudličky a pokapejte citronovou šťávou. Česnek a zázvor oloupejte a prolisujte. Omyjte také koriandr a kešu ořechy nakrájejte na hrubo.

3. Ve velké pánvi nebo pánvi wok dejte rozehřát trochu oleje. Dejte na něj chilli koření, česnek, zázvor a míchejte asi po dobu 1 minuty. Přidejte krevety a další minutu promíchávejte. Nakonec přidejte kokosové mléko a nechte prohřát. Podle chuti osolte.

4. Slijte rýžové nudle a nechte je pořádně okapat. Poté je přidejte do pánve s omáčkou, promíchejte a servírujte do talířů. Přidejte nakrájená jablka, koriandr a nakonec nakrájené kešu ořechy.

Zdroj: imnam.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře