Restované ředkvičky

Pokud vám čerstvé ředkvičky nedělají dobře na zažívání nebo vám vadí jejich štiplavost, zkuste je tepelně zpracovat. Dnes vám přináším můj oblíbený recept, který je rychlý, snadný a chutný. Poslouží jako samostatný chod, ale i jako originální příloha.

DOBA PŘÍPRAVY 5 minut
DOBA VAŘENÍ 10 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 2 porce

Na ředkvičky

200 g ředkviček
70 g anglické slaniny v celku
1/2 lžičky čerstvého rozmarýnu
1 stroužek česneku
1 špetka soli

Na dip

100 g bílého řeckého jogurtu
1 špetka soli
1 lžička tabaska
1 špetka mletého černého pepře

Postup

Krok 1: Nejprve si orestujte asi 70 g na kostičky nakrájené slaniny, dejte ji stranou a do výpeku dejte smažit na poloviny nakrájené ředkvičky.
Krok 2: Když začnou zlátnout, přidejte k nim asi půl lžičky nasekaného rozmarýnu a jeden na plátky nakrájený stroužek česneku.

Krok 3: Vše ještě asi minutu restujte, nakonec přidejte na prohřátí slaninu. Dle chuti dosolte.

Krok 4: Orestované ředkvičky podávejte s čerstvým chlebem a dipem z řeckého bílého jogurtu, soli a pálivé tabasko omáčky

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře