Restovaný losos s toskánskou omáčkou

Toskánská omáčka je skvělá k různým druhům masa, ale báječeně jí to sluší i s rybami. Zkuste oblíbeného lososa rychle připraveného na pánvi a doplňte ho smetanovou omáčkou s česnekem, sušenými rajčaty a špenátem.

DO 30 MINUT
4 PORCE

SUROVINY (4 PORCE)

filety z lososa 4 ks (600 g)
sůl
olivový olej 3 lžíce
česnek 5 stroužků
sušená rajčata 6 ks
smetana ke šlehání 100 ml
čerstvě namletý pepř
oregano 1 špetka
nastrouhaný parmazán 1 hrst
čerstvý špenát 2 velké hrsti

POSTUP

Porce lososa omyjte, důkladně osušte a kůži osolte. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje. Položte na pánev lososa kůží dolů a restujte asi 4 minuty, až bude kůže opečená dohněda a dokřupava. Osolte i zvrchu a poté rybu obraťte a restujte další 2-3 minuty, až bude propečená, ale stále šťavnatá. Vyndejte z pánve stranou.
Pánev vytřete papírovým ubrouskem a dejte na ni lžíci oleje. Přidejte nahrubo nasekaný česnek a sušená rajčata nakrájená na kousky. Krátce restujte a poté podlijte šlehačkou a 50 ml horké vody. Osolte, opepřete a přihoďte špetku oregana. Minutu provařte, pak přidejte najemno nastrouhaný parmazán a nasekaný špenát.
Nechte minutu zavadnout, pokud je omáčka moc hustá, můžete přilít trochu horké vody.
Jako příloha se hodí drobné těstoviny, např. tarhoňa nebo orzo rýže.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře