Restovaný pastinák s chorizem

Právě chorizo a česnekový dresink vrátí pastináku sílu a udělají z něj pokrm par excellence! A rukola? Ta dokonalý pokrm zpečetí!

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut 
Pečení 0:45

Ingredience

200g pastinák, oškrábaný a rozčtvrcený
1 kg brambor, oškrábaných a nakrájených na klínky
4 klobásky chorizo
4 stroužky česneku
60 ml rostlinného oleje
mořská sůl a čerstvý černý pepř
200 g rukoly

Na dresink:

1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce vinného octa
1 lžička cukru
60 ml olivového oleje

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200 °C. Pastinák, brambory, chorizo (celé klobásky), česnek (neoloupaný), olej, sůl a pepř dejte na plech a promíchejte. Pečte 45 minut, aby brambory zezlátly a pěkně křupaly. Dejte stranou.

Připravte česnekový dresink. Upečené stroužky česneku vyndejte z pekáčku, oloupejte nebo vymáčkněte. V míse je spojte s hořčicí, octem, cukrem a pořádně promíchejte. Nakonec přidejte olej a opět dokonale spojte.

Jednotlivé porce servírujte tak, že na každý talíř dáte vždy upečenou směs, ozdobíte rukolou a přelijete dresinkem.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře