Retro rajčatový salát s hermelínem

Co si budeme povídat, saláty z kuchyně našich maminek nebyly úplně „light“. Jednu z hlavních složek často tvořila majonéza, v lepším případě octová zálivka. Já ale čas od času zhřeším a podobný retro salát si ráda k večeři připravím. A pěkně s bílým rohlíkem. Dietáři odpustí…

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ neuvedeno
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 3 porce

500 g rajčat
1 hermelín
2 jarní cibulky
1 vejce natvrdo
100 g majonézy
2 lžíce čerstvé pažitky
2 špetky soli
1/2 lžičky čerstvě mletého pepře

Postup

Krok 1: Nejprve dejte do vroucí vody vařit vejce. Natvrdo bude vařené asi po 10 minutách. Pak ho zchlaďte a oloupejte.

Krok 2: Rajčata dle velikosti nakrájejte na poloviny nebo čtvrtky. Pokud chcete krémovější konzistenci salátu, zbavte je části s jadýrky, ta totiž majonézu dost naředí.

Krok 3: Zchladlé uvařené vejce a hermelín nakrájejte na malé kostičky, jarní cibulky nasekejte. Pak vše smíchejte s rajčaty a majonézou.

Krok 4: Salát dle chuti osolte a opepřete, nakonec ho posypte nasekanou čerstvou pažitkou.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře