Chudý párek v rohlíku neboli hotdog jsme zkřížili s bohatým Reuben sendvičem, legendou newyorských bister. Na výsledku jsme si po focení fakt pochutnali, ale musíme uznat, že nutriční specialista by z nás asi radost neměl.
Náročnost: Velmi snadné Počet porcí: Pro 2 osoby Doba přípravy: Do 30 minut Zapékání 0:05
Ingredience
2 plátky anglické slaniny, na kostičky
1 cibule, nakrájená na proužky
2 párky
2 bagetky vhodné na hotdogy
kysané zelí podle chuti
100 g goudy nebo jiného sýra na zapékání, nastrouhaného nahrubo
pálivá omáčka nebo ostrá pasta harissa (množství podle chuti)
NA OCHUCENOU MAJONÉZU
3/4 hrnku majonézy
2 lžíce zakysané smetany
1–2 lžíce nadrobno nasekaných nakládaných okurek
citronová šťáva podle chuti
1/2 lžíce nastrouhaného křenu
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
1 Suroviny na majonézu smíchejte.
2 Slaninu opečte na pánvi dokřupava, sesypte ji na talířek a zatím odložte. Cibuli zvolna opékejte na uvolněné pánvi, až bude mít hnědou barvu a zkaramelizuje. Párky ohřejte.
3 Bagetky shora nařízněte, ale nedokrojte až do konce. Do řezu vložte kysané zelí, na ně položte párek, přidejte zkaramelizovanou cibulku a sýr a dejte zapéct do trouby pod rozpálený gril, aby se sýr pěkně rozpustil. Nakonec pokapejte podle chuti pálivou omáčkou, posypte kostičkami slaniny a podávejte s ochucenou majonézou.