Rizoto s hráškovým pestem

Večeře na zelené vlně…

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření 0:25

Ingredience

150 g čerstvého hrášku (může být i mražený)
100 g baby špenátu
100 g rukoly
100 g bazalky
3 lžíce strouhaného parmazánu nebo pecorina
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce olivového oleje
1 šalotka, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, najemno nasekané
150 g rýže arborio nebo carnaoli
šťáva a nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
500 ml zeleninového vývaru, horkého (nebo podle potřeby o něco více)
6 jarních cibulek, nakrájených najemno
40 g slaniny, opečené dokřupava

Příprava jídla

1 Uvařte hrášek ve vroucí vodě (asi 2 minuty) a slijte. Polovinu hrášku přesuňte do robotu společně s polovičním množstvím špenátu, rukoly a bazalky. Přidejte strouhaný parmazán, 2 lžíce vody, sůl a pepř. Rozmixujte na hrubší pesto.

2 Rozehřejte v hrnci s hlubším dnem olivový olej a přidejte česnek a šalotku a společně opékejte 2–3 minuty, dokud nezměknou a nezprůsvitní. Vmíchejte rýži a citronovou kůru, zamíchejte. Pak přilijte naběračku horkého vývaru a míchejte, dokud se vývar nevstřebá. Posléze přidejte další naběračku a takto postupujte zhruba 15–20 minut.

3 Jakmile se všechen vývar vstřebá a rýže je uvařená na skus, vmíchejte citronovou šťávu, hráškové pesto, zbylý hrášek a jarní cibulku. Podle chuti dosolte a dopepřete, posypte křupavou slaninou a ozdobte malou hrstí zbylého baby špenátu, rukoly a lístky bazalky.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře