Rizoto s kari a mrkví

Rizoto s kari a mrkví

Ingredience & Porce

2 porce/porcí

2 stroužky česneku
2 kusy červené cibule
300 gramů mrkev, na kousky
100 gramů rýže, na rizoto
0,5 čajové lžičky kari
4 špetky kmínu, římského
20 gramů olej, řepkového
450 gramů zeleninový vývar, horkého
150 gramů rajče
50 gramů sýr, čerstvého (nezrajícího), s jogurtem (14 % tuku)
2 čajové lžičky citrónová šťáva
0,5 čajové lžičky soli
4 špetky pepře

Příprava

Do mixovací nádoby dejte česnek, cibuli a mrkve a nasekejte 5 sek./rychlost 5.

Přidejte rýži, koření a olej a poduste 5 min./100°C/

Přidejte horký zeleninový vývar a rajčata a bez odměrky povařte 22 min./100°C/, promixujte, přičemž použijte košík na víku mixovací nádoby jako ochranu před postříkáním.

Přidejte čerstvý sýr, citrónovou šťávu, sůl a pepř, zamíchejte 10 sek. a nechte krátce odstát.

Zdroj: svetreceptu.cz
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře