Dubnová inspirace k obědu? Servírujte rizoto se sezonní zeleninou. Medvědí česnek je přímo ideální!
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 30 minut
Náročnost nízká
Ingredience pro: 4 porce
1 cibule
3 lžíce olivového oleje
100 medvědích česneků
1 hrnek rýže arborio
3 hrnky vývaru
sůl
pepř
1 hrst strouhaného parmazánu
3 lžíce mascarpone
1/2 citronu
K podávání
4 vejce
Postup
Krok 1: Cibuli a třetinu česneku nakrájejte najemno a nechte změknout na rozehřátém oleji. Osolte, přidejte rýži a promíchejte, aby se zrníčka ve směsi obalila. Přilejte naběračku vývaru nebo vody a na mírném ohni nechte tekutinu odpařit. Takto postupujte, dokud není rýže měkká.
Krok 2: Na závěr přidejte nasekaný zbylý česnek, parmezán, mascarpone nebo nastrouhanou mozzarellu a dochuťte čerstvě mletým pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s vajíčky uvařenými na váš oblíbený způsob.
Tip: Opečenou cibuli s česnekem zalejte asi 150 ml bílého vína, nechte odpařit a dále postupujte podle receptu.
Zdroj: prozeny.cz