Roláda s čokoládovým krémem a ostružinami

Piškotová roláda je oblíbená klasika. Vyzkoušejte si ji s nadýchaným čokoládovým krémem a ostružinami, se kterými dokonale ladí.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 12 minut
NÁROČNOST střední
Ingredience pro: 1 roládu

Na těsto

150 g hladké mouky
150 g krupicového cukru
5 vajec
2 lžíce holandského kakaa

Na dohotovení

250 g mascarpone
1 tabulka čokolády na vaření
250 ml smetany ke šlehání 30%
1 sáček vanilkového cukru
5 lžic ostružinového džemu
ostružiny

Postup

Krok 1: Žloutky s cukrem ušlehejte do nadýchané světlé pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

Krok 2: Mouku promíchejte s kakaem a postupně ji zapracujte do našlehaných žloutků. Pak opatrně vmíchejte po částech ušlehané bílky.

Krok 3: Plech vyložte pečicím papírem a rozetřete na něj těsto. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 12 minut. Poté těsto překlopte na čistou utěrku.

Krok 4: Opatrně stáhněte papír, roládu zaviňte a zabalte do utěrky. Nechte ji vychladnout. Mezitím připravte krém.

Krok 5: Mascarpone prošlehejte s vanilkovým cukrem. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni a vmíchejte ji do mascarpone. Nakonec do krému zamíchejte dotuha ušlehanou smetanu.

Krok 6: Vychladlou roládu rozviňte a potřete ostružinovým džemem. Pak na něj rozetřete polovinu krému. Opatrně srolujte.

Krok 7: Dejte na roládu zbylý krém a dozdobte ji ostružinami. Po dohotovení ji nechte alespoň dvě hodiny v chladu.

Můj tip: Hotovou roládu můžete také posypat hoblinkami čokolády, nasekanými oříšky nebo lístky máty.
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře