Piškotová roláda je oblíbená klasika. Vyzkoušejte si ji s nadýchaným čokoládovým krémem a ostružinami, se kterými dokonale ladí.
DOBA PŘÍPRAVY 30 minut DOBA VAŘENÍ 12 minut NÁROČNOST střední Ingredience pro: 1 roládu
Na těsto
150 g hladké mouky
150 g krupicového cukru
5 vajec
2 lžíce holandského kakaa
Na dohotovení
250 g mascarpone
1 tabulka čokolády na vaření
250 ml smetany ke šlehání 30%
1 sáček vanilkového cukru
5 lžic ostružinového džemu
ostružiny
Postup
Krok 1: Žloutky s cukrem ušlehejte do nadýchané světlé pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
Krok 2: Mouku promíchejte s kakaem a postupně ji zapracujte do našlehaných žloutků. Pak opatrně vmíchejte po částech ušlehané bílky.
Krok 3: Plech vyložte pečicím papírem a rozetřete na něj těsto. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 12 minut. Poté těsto překlopte na čistou utěrku.
Krok 4: Opatrně stáhněte papír, roládu zaviňte a zabalte do utěrky. Nechte ji vychladnout. Mezitím připravte krém.
Krok 5: Mascarpone prošlehejte s vanilkovým cukrem. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni a vmíchejte ji do mascarpone. Nakonec do krému zamíchejte dotuha ušlehanou smetanu.
Krok 6: Vychladlou roládu rozviňte a potřete ostružinovým džemem. Pak na něj rozetřete polovinu krému. Opatrně srolujte.
Krok 7: Dejte na roládu zbylý krém a dozdobte ji ostružinami. Po dohotovení ji nechte alespoň dvě hodiny v chladu.