Roláda z vepřové pečeně s meruňkami

Roláda z vepřové pečeně s meruňkami

Seznam surovin

vepřové maso 150 gramů (vykostěná pečeně)
meruňky 250 gramů (vypeckované)
koření 1 lžíce (na Čínu – skořice, badyán,atd.)
petržel kadeřavá/kudrnka 2 lžíce (jemně nasekaná)
sůl
olej 2 lžíce
jíška 1 lžíce (světlá)

Postup přípravy

Vepřové maso ostrým nožem prořízněte na plát. Maso osolte, opepřete, posypte kořením a petrželkou. Naskládejte na něj vypeckované meruňky, stočte do rolády a omotejte pevnou nití.

Rozehřejte na pánvi olej, maso na něm ze všech stran opečte, přendejte ho do pekáčku a posypte ještě troškou petrželky a kořením.

Podlijte trochou vody a při 180°C zvolna pečte 45 minut. Šťávu zahustěte jíškou a maso nakrájejte na plátky.

Poznámka k receptu

Podávejte s meruňkovo rozinkovou rýží.

Zdroj: igurmet.cz
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře